Голова президії Боснії та Герцоговини подарував Лаврову 300-річну ікону з Луганська. Україна вимагає пояснень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Голова президії Боснії та Герцоговини подарував Лаврову 300-річну ікону з Луганська. Україна вимагає пояснень

СРНА

Посольство України в Боснії і Герцеговині вимагає від Міністерства закордонних справ цієї країни надати детальну інформацію про те, чому 300-річну українську ікону подарували міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову.

Про це пише «Радіо Свобода».

Ікону Лаврову 14 грудня подарував головуючий у президії Боснії і Герцеговини (БіГ), сербський представник Мілорад Додік. Посольство України в БіГ направило ноту до уряду в Сараєві з вимогою невідкладно й однозначно зʼясувати, яким чином позолочена ікона з Луганська опинилася в країні.

Місцеве видання InfoBijeljina також оприлюднило фото ікони. На ньому видно воскову печатку, на якій напис: «У.Р.С.Р. Нар.Ком.Освіти. Укрнаука».

Infobijeljina.com

Поки незрозуміло, яким чином ікона потрапила до Боснії. Місцеві ЗМІ зазначають, що на боці підтримуваних Росією бойовиків на сході України воювали й деякі боснійські серби. Одного з них, Ґаврила Стевича, наразі судять, оскільки закон БіГ забороняє громадянам країни вступати до іноземних збройних формувань.

  • Члени президії Боснії і Герцеговини від хорватів і від боснійських мусульман відмовилися зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Вони звинуватили його у неповазі до країни.