Активіста Стерненка залишили під домашнім арештом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Активіст Сергій Стерненко постановою Приморського райсуду Одеси залишиться під нічним домашнім арештом до 5 січня 2021 року. На це число призначено наступне судове засідання.

Про це Стерненко повідомив в соцмережах.

«Судді в рішенні прямо написали (вже вдруге) що будь-які ризики щодо мене [спроби сховатися] відсутні та не доведені, але при цьому дали мені арешт. Ми вже подали апеляційну скаргу», — написав активіст.

У Twitter він опублікував частину тексту постанови, в якій зазначено, що прокурор не довів колегії суддів можливі ризики.

  • Стерненка звинувачують в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та в носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 КК України). Ідеться про епізод 25 травня 2018 року в Одесі — тоді на активіста напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов у Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова.
  • 25 червня активіст повідомив, що СБУ закінчила розслідувати справу. Суд відправив Стерненка під нічний домашній арешт.
  • 2 вересня відбулося підготовче засідання в Одесі. На Стерненка спробували напасти двоє чоловіків і облити його невідомою речовиною, імовірно, водою. Поліція склала адмінпротокол. Активісту весь цей час продовжують домашній арешт.