Активіст Стерненко назвав організатора нападу на нього під судом Одеси. Той самий, що і у 2018 році

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Активіст Стерненко назвав організатора нападу на нього під судом Одеси. Той самий, що і у 2018 році

Сергій Стерненко / Facebook

Активіст Сергій Стерненко заявив, що сьогоднішній напад на нього під Приморським судом в Одесі, коли двоє чоловіків намагалися облити його невідомою речовиною, організував Олександр Подобєдов. Він також є організатором нападу на нього у 2018 році, за який зараз судять активіста. Про це Стерненко написав у Telegram.

«Напад сьогодні під судом на мене організував організатор третього замовного нападу, за відбиття якого мене і судять […] Саме Подобєдов винайняв та платив по $1 000 за напад на мене Кузнецову та Ісайкулу [нападники на Стерненка у 2018 році]. Тітушка Кузнецов загинув, і тепер мене судять за те, що я його поранив. Подобєдова не судять. Навіть підозру не дали, хоча є всі докази проти нього», — наголосив Стерненко.

Він також назвав прізвища сьогоднішніх нападників на нього. «Тітушок звати Байда Данило, Артем Тренін, Чумаков Віталій. Тренін раніше вже нападав на журналіста Романа Варшанідзе […] Всі згадані особи співпрацюють із Подобєдовим, тренуються в його залах, посередником міг бути «авторитет» Коля Бєлий, друг Подобєдова», — розповів активіст, додавши, що не встановлена особа ще одного.

Стерненко також наголосив, що зараз прокурор вимагає відправити його у СІЗО. «А в СІЗО є надзвичайно висока ймовірність, що мене знову спробують вбити», — наголосив активіст.

  • 31 серпня у Приморському суді Одеси триває засідання у справі активіста Сергія Стерненка.
  • Стерненка обвинувачують в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та в носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 КК України). Йдеться про епізод 25 травня 2018 року в Одесі — тоді на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Він повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу Стерненко звинувачує мера Геннадія Труханова.
  • 25 червня активіст повідомив, що СБУ закінчила розслідувати справу. 6 серпня Стерненку змінили запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний домашній арешт до 21 вересня.