Стерненко повідомив, що СБУ завершила розслідування його справи

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Стерненко повідомив, що СБУ завершила розслідування його справи

Сергій Моргунов / «Бабель»

Служба безпеки України завершила розслідування справи одеського активіста Сергія Стерненка. Про це він повідомив у Telegram-каналі.

«Сьогодні слідчий СБУ мені повідомив, що досудове розслідування у справі щодо мого самозахисту завершене! [...] Рівно 2 тижні тому мені повідомили про підозру, а вже сьогодні (навіть коли ми не встигли оскаржити ані запобіжний, ані саму підозру) «слідство» завершують і будуть передавати справу до суду. За цей час не було проведено жодних слідчих дій», — заявив він.

Нагадаємо,у пʼятницю, 26 червня Київський апеляційний суд розгляне скаргу на запобіжний захід активісту Сергію Стерненку.

Справа Стерненка

25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Справу спочатку розслідувала поліція Одеси, але потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова.

  • 14 травня Стерненко повідомив, що його викликали на допит до СБУ. Наступного дня нападникам на Стерненка оголосили підозру за статтею про хуліганство.
  • 15 червня Стерненка відправили під цілодобовий домашній арешт за місцем реєстрації — на території військової частини в Одесі. За словами активіста, суд знав, що він проживає в Києві, тож цю постанову неможливо виконати. Відтак суд повністю задовольнив клопотання прокуратури і відмовив захисту Стерненка, який просив видати його на поруки. Захист зазначив, що оскаржуватиме рішення.
  • 16 червня суддя Шевченківського суду Києва Олена Мелешак дозволила Стерненку відбувати домашній арешт за місцем проживання — у Києві, а не за місцем прописки — у військовій частині в Одесі.