В Одесі на активіста Стерненка намагалися напасти біля входу в суд

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Одесі під Приморським судом двоє чоловіків намагалися напасти на активіста Сергія Стерненка і облити його невідомою речовиною. Сьогодні в суді проходить засідання у справі активіста.

Про це повідомили адвокат Масі Найєм і сам Стерненко.

«На мене намагались напасти і чимось облити прямо на вході до суду перед засіданням по сфабрикованій проти мене справі. Перед першим же засіданням. Але все гаразд. Сподіваюся, [генпрокурор Ірина] Венедіктова не анонсує мені за це нову підозру [...]. Імовірність нападів в Одесі — це була якраз одна із підстав, чому ми у Верховному суді просили відправити справу слухати в Київ», — заявив активіст.

Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на дівчину активіста, облити Стерненка намагалися молоді люди віком до 18 років. «Все це знімав на камеру старший чоловік», — сказала вона.

Судове засідання вже почалося, передає «Думська». Прокуратура просить відправити підсудного в СІЗО без права застави. Адвокати заявили, що таке клопотання треба було заявити мінімум за 3 години до початку засідання, але суд дозволив заявити його. Адвокати кажуть, що на вивчення документа їм потрібно кілька годин. Суддя оголосив перерву до 16:45.

  • Стерненка обвинувачують в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та в носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 КК України). Йдеться про епізод 25 травня 2018 року в Одесі — тоді на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Він повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу Стерненко звинувачує мера Геннадія Труханова.
  • 25 червня активіст повідомив, що СБУ закінчила розслідувати справу. 6 серпня Стерненку змінили запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний домашній арешт до 21 вересня.