Верховний суд відмовився переносити розгляд справи Стерненка з Одеси до Києва

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Верховний суд відмовився переносити розгляд справи Стерненка з Одеси до Києва

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Верховний суд не задовільнив клопотання адвокатів Сергія Стерненка про те, аби його справу розглядав не Приморський районний суд Одеси, а суд у Києві. Про це повідомляє пресслужба суду у Facebook.

Судді пояснили, що у разі, якщо було кілька кримінальних правопорушень, їх розглядає суд, на територіальній юрисдикції якого вчинили найтяжчий злочин. У випадку зі Стерненком, найтяжче правопорушення він вчинив в Одесі — за статтею 115 ККУ (умисне вбивство).

У суді додали, що у клопотанні адвоката немає обґрунтованих підстав для перенесення розгляду справи до Києва.

Стерненко у Telegram-каналі пояснив, що захист наполягав, щоб слухання були в Києві, адже він, сторона обвинувачення та представник потерпілих мешкають у столиці.

«Крім того, на одеські суди впливає [мер міста Геннадій] Труханов, який і замовляв напади на мене», — додав активіст.

Нагадаємо, Стерненка обвинувачують в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та в носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 КК України). Йдеться про епізод 25 травня 2018 року в Одесі — тоді на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Він повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу Стерненко звинувачує мера Геннадія Труханова.