Німеччина підтвердила спалах «британського» штаму коронавірусу. У них він з’явився ще у листопаді

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Німеччині повідомили, що новий штам коронавірусу у країні з’явився ще у листопаді. Клініка «Шаріте» підтвердила мутацію у пробі пацієнта, який хворів на COVID-19.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоровʼя Нижньої Саксонії, пише DW.

Згідно з даними відомства, штам спершу виявили фахівці Вищої медичної школи Ганновера і вже пізніше висновок медиків підтвердили берлінські колеги.

Чоловік, у якого виявили новий варіант коронавірусу, помер від наслідків захворювання. Але у відомстві додають, що пацієнт був дуже похилого віку із низкою хронічних хвороб.

Дослідники припускають, що чоловік був заражений своєю донькою, яка повернулася з Британії в середині листопада та інфікувала своїх батьків. Водночас і донька, і дружина померлого, яка також заразилася новим штамом, вже одужали.

При цьому, зазначають у міністерстві, подальших ланцюжків інфікування новим штамом, які були б повʼязані з цим випадком, більше не виявили.

  • Новий штам коронавірусу спершу виявили у Британії — ще у вересні, але тоді мутації значення не надали. Проте до кінця листопада були зафіксовані спалахи нового типу COVID-19 у графстві Кент, а захворюваність не знижувалася, попри введені обмеження. Уряд повідомив про це лише 11 грудня.
  • Новий штам має 22 зміни в генетичному коді та, за попередніми даними, передається на 70% швидше й заражає значно більше дітей, аніж попередні. Мутований штам уже поширився у низці країн, зокрема в Нідерландах, Італії, Австралії, Ізраїлі та Данії. Щоб зупинити подальше поширення, понад 20 держав обмежили авіасполучення із Сполученим Королівством, а в самій Британії посилили карантин.
  • Крім того, у Британії виявили ще один новий штам коронавірусу — він із ПАР та ще заразніший. Цей новий штам уже зафіксували в Ізраїлі та Малайзії.