У Франції та Японії також виявили «британський» штам коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Франції та Японії також виявили «британський» штам коронавірусу

Ezra Acayan / Stringer

Влада Франції та Японії повідомила про перших хворих на коронавірус, у яких виявили «британський» штам — більш заразний.

Про це повідомляють французька газета Le Parisien та японський телеканал NHK.

У Франції перший випадок захворювання цим штамом зареєстрували в місті Тур. Заразився громадянин Франції, який проживає у Британії і повернувся з Лондона 19 грудня. У пацієнта немає симптомів, його помістили на карантин.

У Японії ж таких хворих пʼятеро. Усі вони нещодавно повернулись із Великої Британії й наразі перебувають в ізоляції.

Новий штам коронавірусу у Британії виявили у вересні, але тоді мутації значення не надали. Проте до кінця листопада були зафіксовані спалахи нового типу COVID-19 у графстві Кент, а захворюваність не знижувалася, попри введені обмеження. Уряд поінформували про це лише 11 грудня.

Новий штам має 22 зміни в генетичному коді та, за попередніми даними, передається на 70% швидше й заражає значно більше дітей, аніж попередні. Мутований штам уже поширився за кордон, зокрема в Нідерланди, Італію, Австралію, Ізраїль та Данію. Щоб зупинити поширення патогену, понад 20 держав обмежили авіасполучення з Обʼєднаним Королівством, а в самій Британії посилили карантин.

  • У Великій Британії виявили ще один новий штам коронавірусу — він із ПАР та ще заразніший. Його діагностували у людей, які прилетіли з Південно-Африканської Республіки. Цей новий штам уже зафіксували в Ізраїлі та Малайзії.