Експрезидент Молдови Додон заявив, що готовий отримати лише російську вакцину — «західним аналогам» не довіряє

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Експрезидент Молдови Додон заявив, що готовий отримати лише російську вакцину — «західним аналогам» не довіряє

Wikimedia Commons

Колишній президент Молдови Ігор Додон, який одразу після закінчення своєї каденції поїхав до Росії, заявив, що готовий зробити щеплення тільки російською вакциною проти коронавірусу. Він каже, що «західним аналогам» не вірить. Про це він сказав в інтервʼю ТАСС.

«Щодо вакцини, у нас в Молдові її ще немає. Я, звичайно, готовий вакцинуватися, але я неодноразово говорив, що тільки російською вакциною. Не вірю я цим західним аналогам, які швиденько зробили, щоб показати, що є не тільки російська вакцина, але є і в них», — заявив Додон.

Він порівняв виготовлення вакцин з «гонкою озброєнь» під час холодної війни. «Зараз побачили, що Росія зробила ефективну вакцину, швиденько вони теж щось зрозуміли і кажуть, що у них теж є. Ризикувати цим я не маю наміру», — заявив він.

Додон також наголосив, що рекомендував громадянам Молдови вакцинуватися «тільки російською вакциною».

Раніше він заявляв, що готовий першим з громадян Молдови випробувати на собі російську вакцину від коронавірусу. «Я навіть готовий ризикнути здоровʼям, якщо це буде необхідно, щоб ця вакцина якомога швидше потрапила в Молдову», — говорив він тоді.