Президент Молдови готовий першим у своїй країні випробувати російську вакцину від коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Президент Молдови готовий першим у своїй країні випробувати російську вакцину від коронавірусу

Wikimedia Commons

Президент Молдови Ігор Додон повідомив, що готовий першим випробувати на собі російську вакцину від коронавірусу.

Про це повідомляє Newsmaker.

За його словами, випробування російської вакцини на іноземних громадянах стане можливе за кілька тижнів.

«Я готовий запропонувати себе першим з молдовських громадян, щоб протестувати цю вакцину на собі. Як тільки її можна буде використовувати для іноземних громадян, я приїду сюди або ми знайдемо іншу можливість протестувати цю вакцину на мені особисто», — заявив Додон.

Він зазначив, що таким чином хоче розвіяти скептицизм щодо російської вакцини у молдовських колах.

«Я навіть готовий ризикнути здоровʼям, якщо це буде необхідно, щоб ця вакцина якомога швидше потрапила в Молдову», — сказав президент Молдови.

  • 21 липня у Росії заявили, що розробили вакцину від коронавірусу — її розробив російський Національний дослідницький центр епідеміології та мікробілогії ім. Гамалії. Її вже погодились розробляти у Бразилії.
  • Російська вакцина ще не пройшла третій етап випробувань. На третій фазі випробування вакцини виявляють її ефективність для різних груп населення та шукають пропущені побічні ефекти. Кілька вакцин світу наразі проходять тестування саме на цій фазі. Ці дослідження можуть тривати до 4 років, і лише чверть усіх препаратів їх проходять. На останній, четвертій фазі, вакцину тестують на тисячах інфікованих людей для вивчення відтермінованих ефектів.