У Конгресі США проголосували за збільшення виплат американцям з $600 до $2 000 через COVID-19. До цього закликав Трамп

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Конгресі США проголосували за збільшення виплат американцям з $600 до $2 000 через COVID-19. До цього закликав Трамп

The White House / Flickr

Палата представників Конгресу США підтримала збільшення розміру прямих виплат для більшості громадян США для стимулювання економіки на період пандемії — з $600 до двох тисяч. Про це повідомляє CNN.

Ці виплати входять у пакет економічних заходів на суму майже $900 мільярдів.

За відповідне рішення проголосували 275 членів Палати, більшість із яких — представники Демократичної партії. З Республіканської партії за проголосували лише 44 члени, 130 республіканців висловилися проти. Тепер цей законопроєкт надійде на розгляд Сенату. Але коли його розглянуть — поки незрозуміло.

Раніше Конгрес затвердив одноразові виплати більшості американців у розмірі $600. Але Трамп, підписуючи проєкт бюджету, назвав виплати «мізерними» та вимагав збільшити їх до $2 тисяч для дорослих і до $600 для дітей. Його однопартійці критикували це рішення, пояснюючи, що воно негативно вплине на бюджет країни.

  • Навесні Трамп пропонував розіслати дорослим громадянам країни чеки на суму до $1 000. У США був такий досвід у 2008 році — на початку Великої рецесії. Тоді закон про економічний стимул передбачав виплати в середньому по $600, а в економіку влили понад $100 мільярдів за лічені місяці. Економісти вважають, що це був один із найефективніших заходів, спрямованих на пом’якшення наслідків найгіршого спаду з 1930-х років.