Кількість випадків коронавірусу у світі перевалила за 80 мільйонів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Кількість випадків коронавірусу у світі перевалила за 80 мільйонів

Yuri Samoilov / Flickr

У світі станом на сьогодні нараховується більш ніж 80 мільйонів випадків коронавірусу, з яких понад 1,7 мільйона стали фатальними. Про це повідомляє Університет Джона Гопкінса у США.

З 80,07 млн людей, які захворіли, 45,15 млн успішно вилікувалися. Найгірша ситуація у США, де наразі нараховано 18,7 млн випадків, з яких 330 тис. призвели до смерті.

Наступною за рівнем поширеності йде Індія з 10,16 млн випадків. У цій країні від ускладнень померли 147 тис. людей. У Бразилії померло більше хворих — усього понад 190 тис., проте кількість випадків інфікування менша і складає 7,4 млн.

У Росії зафіксували 2,9 млн випадків коронавірусу та 53 тис. смертей. Замикає п’ятірку лідерів Франція з 2,6 млн захворювань і 62,5 тис. померлих.

Велика Британія, яка на початку пандемії була одним із лідерів за поширеністю інфекції, наразі посідає шосте місце. У цій країні нещодавно виявили новий штам коронавірусу, що має 22 зміни в генетичному коді та, за попередніми даними, передається на 70% швидше й заражає значно більше дітей, аніж попередні.

Щоб зупинити поширення патогену, понад 20 держав обмежили авіасполучення з Британією, а в самій Британії посилили карантин.

За даними Worldometers, смертність від коронавірусу в усьому світі складає 3%. Лише в 0,5% хвороба спричиняє серйозний або критичний стан.