У Нігерії виявили новий штам коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У Нігерії виявили новий штам коронавірусу, але ще потрібно провести додаткове розслідування. Про це заявив глава африканського органу з контролю за захворюваннями, повідомляє Reuters.

«Схоже, це інший штам, не такий, як у Великій Британії та ПАР. Але повторюся, нам потрібно докладніше його вивчити», — заявив глава Центру з контролю та профілактики захворювань.

Видання Associated Press, яке ознайомилося з дослідженням цих випадків, зазначає, що новий штам виявили при вивченні проб двох пацієнтів, які зібрали 3 серпня і 9 жовтня в нігерійському штаті Осун. Як говориться в документі, поки немає доказів того, що цей вид коронавірусу поширюється так само швидко, як «британський».

Нігерійський Центр з контролю та профілактики захворювань і Африканський центр геноміки проаналізують більше зразків нового штаму й тоді зможуть надати більш детальну інформацію про нього.

У Нігерії, найбільш густонаселеній країні Африки (200 мільйонів людей), виявили менше випадків коронавірусу, ніж в інших країнах континенту, — 80 922 людини.

Зазначимо, що нещодавно у Великій Британії виявили новий штам коронавірусу. Він має 22 зміни в генетичному коді та, за попередніми даними, передається на 70% швидше й заражає значно більше дітей, аніж раніше. Мутований штам вже поширився за кордон, зокрема до Нідерландів, Італії, Австралії, Ізраїлю та Данії. Щоб зупинити поширення патогену, понад 20 держав обмежили авіасполучення зі Сполученим Королівством, а в самій Британії посилили карантин.

Окрім цього, 23 грудня стало відомо, що у Великій Британії знову виявили ще один новий штам коронавірусу — він із ПАР та ще заразніший. Його виявили у людей, які прилетіли з Південно-Африканської Республіки. Цей новий штам вже зафіксували в Ізраїлі та Малайзії.