«Везли тоннами зброю через Україну». Лукашенко розповів про затримання «терористів» у Білорусі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання терористів, які завозили «тонни зброї з України».

Про це він сказав у п’ятницю, 25 грудня, під час візиту до міської дитячої інфекційної клінічної лікарні Мінська, передає БелТА.

«Нещодавно ми затримали групу Автуховича. Мерзотники останні. Зараз ми їхні всі канали розкрили. Вони везли тоннами зброю через Україну. Я його [Автуховича], чесно кажучи, недооцінював. А от коли вивернули навиворіт...» — розповів Лукашенко.

За його словами, затримані готували теракти на території всієї країни.

«І вже почали здійснювати [теракти]. На тому і погоріли. Чекісти з міліцією проводили цю операцію. Якби хлопці наші їх не накрили, ох нам би Новий рік був», — додав Лукашенко.

Окрім цього, Лукашенко зазначив, що існує ще «декілька угруповань», в яких у білоруської влади є інформатори.

«Звідти [з-за кордону] надсилають нам. Через Україну. Через Польщу, Литву зараз дуже складно — кордон закрили наглухо. І з Україною зараз закрили вже, миша не проповзе. Через Росію іноді проникають, у нас кордону немає. Але вже не те. Ми це питання тримаємо жорстко на контролі», — запевнив він.

Зазначимо, про затримання групи терористів у Гродненській області 8 грудня повідомляло білоруське державне телебачення. За даними телеканалу, до викриття зловмисники вже «підпалили будинок міліціонера, підірвали автомобіль» тощо.