Навальний вважає, що в ФСБ знали про його розмову з отруйником, але Путіну спеціально не сказали

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Навальний вважає, що в ФСБ знали про його розмову з отруйником, але Путіну спеціально не сказали

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Російський опозиціонер Олексій Навальний вважає, що Федеральна служба безпеки Росії знала про його розмову з працівниками служби, але не сказала про це президенту Росії Володимиру Путіну, щоб «приховати свій провал». Про це політик розповів у відео «Навальный LIVE».

Навальний зазначив, що телефонував кільком працівникам ФСБ від свого імені. Але такі розмови, за його словами, тривали по 15 секунд. Дехто з них впізнав його голос, але їхніх імен політик не називає, тому що історія ще може мати продовження.

Навальний також вважає, що якби він представився їм усім помічником секретаря Ради безпеки і колишнього директора ФСБ Миколи Патрушева, то ті могли б поговорити з ним більш докладно.

«Перша ж людина, до якої я подзвонив зі словами: «Це Навальний. Ти навіщо мене хотів вбити?», очевидно, повинна була доповісти начальству […] ФСБ, очевидно, все знала. Знала, що Кудрявцев мені все вибовкав, але Путіну не сказала. Чому? Тому що вони захищали себе і хотіли приховати свій провал […] Ми спеціально не стали публікувати розмови з Кудрявцевим відразу, тому що чекали, що Путін щось таке збреше, що буде зручно йому відповісти», — розповів політик.