Держдеп США публічно звинуватив ФСБ в отруєнні Навального

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Держдеп США публічно звинуватив ФСБ в отруєнні Навального

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Державний департамент США публічно звинуватив Федеральну службу безпеки Росії в отруєнні опозиціонера Олексія Навального.

Про це йдеться у відповіді Держдепу на запит The Hill.

«США вважають, що співробітники російської Федеральної служби безпеки використали нервово-паралітичний агент «Новачок», щоб отруїти пана Навального. У отруєння пана Навального немає ніякого правдоподібного пояснення, крім участі в ньому і відповідальності за нього російського уряду», — зазначають там.

За даними Держдепу, російський уряд та президент країни Володимир Путін висувають низку різних теорій, які суперечать одна одній, для того, аби відволікти від серйозних питань. Також там підтримують висновок Організації із заборони хімічної зброї, що Навального отруїли «Новачком».

Нагадаємо, 14 грудня Навальний зателефонував одному зі своїх отруйників із ФСБ Олексію Кудрявцеву й представився помічником колишнього директора служби безпеки. Той у розмові припустив, що Навальний вижив саме завдяки тому, що пілоти екстрено посадили літак, а медики аеропорту одразу ввели йому протиотруту.