У Німеччині виявили штам «британського» коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Німеччині виявили штам «британського» коронавірусу

Matryx / Pixabay

У Німеччині, у федеральній землі Баден-Вюртемберг у жінки діагностували новий штам «британського» коронавірусу. Про це повідомляє Bild з посиланням на Міністерство охорони здоровʼя Баден-Вюртембергу.

Жінка прилетіла до Німеччини з Великої Британії, наразі вона перебуває вдома на самоізоляції. Коронавірус у неї виявили під час тестування пасажирів рейсу (після спалаху нового штаму це стало обовʼязковим для всіх, хто прибуває зі Сполученого Королівства).

«У той же день у людини зʼявилися легкі симптоми хвороби. Виявлено три близькі контактні особи, вони теж перебувають на карантині», — пояснили у відомстві.

Новий штам коронавірусу у Британії виявили у вересні, але тоді мутації значення не надали. Проте до кінця листопада були зафіксовані спалахи нового типу COVID-19 у графстві Кент, а захворюваність не знижувалася, попри введені обмеження. Уряд поінформували про це лише 11 грудня.

Новий штам має 22 зміни в генетичному коді та, за попередніми даними, передається на 70% швидше й заражає значно більше дітей, аніж попередні. Мутований штам вже поширився за кордон, зокрема до Нідерландів, Італії, Австралії, Ізраїлю та Данії. Щоб зупинити поширення патогену, понад 20 держав обмежили авіасполучення зі Сполученим Королівством, а в самій Британії посилили карантин.

  • У Великій Британії виявили ще один новий штам коронавірусу — він із ПАР та ще заразніший. Його виявили у людей, які прилетіли з Південно-Африканської Республіки. Цей новий штам вже зафіксували в Ізраїлі та Малайзії.