Новий штам COVID-19: Франція та Нідерланди частково відновили сполучення з Британією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Новий штам COVID-19: Франція та Нідерланди частково відновили сполучення з Британією

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Франція відновила залізничне, повітряне та морське сполучення з Великою Британією, яке закривала через нову мутацію коронавірусу.

Про це повідомляє BBC.

Французький уряд дозволив вʼїзд громадянам Франції британського походження, а також перевізникам. При цьому у них має бути негативний тест на коронавірус, отриманий менш ніж за 72 години до вʼїзду.

Нідерланди також оголосили, що знову дозволять прибуття з Великої Британії за наявності негативного результату. Зазначається, що попри те, що Франція і Велика Британія досягли угоди, понад 50 інших країн продовжують блокувати мандрівників з Великої Британії.

  • Новий штам коронавірусу, який передається на 70% швидше за попередню версію вірусу, виявили у вересні. Тоді мутації значення не надали, а про штам заговорили на початку грудня. Наразі, окрім Великої Британії, мутацію виявили в Бельгії, Нідерландах, Данії, Італії та Австралії. Низка країн вже закрила авіасполучення з Британією.
  • Британські вірусологи вважають, що новий штам має 22 мутації — у десять разів більше за інших. Ймовірно, він зʼявився у хворого зі слабким імунітетом.