У відповідь на санкції ЄС Білорусь обмежила діяльність низки фондів, перегляне культурні програми і збільшить персональний список

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Білорусь вводить санкції у відповідь на третій пакет обмежувальних заходів Євросоюзу, спрямований проти поплічників самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка і близьких до режиму компаній.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, повідомили у пресслужбі міністерства.

«Ми категорично не сприймаємо політику і логіку санкцій. Але змушені відповідати адекватно на ті недружні обмежувальні заходи, які, на жаль, впроваджують наші партнери щодо Білорусі. Ми уважно вивчили весь так званий третій пакет обмежень і, звісно, запропонували наші дії у відповідь на цей пакет», — наголосив він.

За словами Макея, йдеться про збільшення відповідного персонального списку.

«Це означає, що низка додаткових персон із країн Євросоюзу не зможуть потрапити на територію Білорусі та на територію Союзної держави, оскільки у нас цей список однаковий із Російською Федерацією», — додав міністр.

Також Макей запевнив, що Білорусь запровадить певні дії юридичного характеру у відповідь на включення низки підприємств і персоналій до списку ЄС.

«Ухвалено рішення обмежити діяльність низки політичних фондів у Республіці Білорусь, а також переглянути реалізацію низки так званих гуманітарних, освітніх, культурних програм, якими займаються відповідні політичні інститути в Білорусі, зокрема ті, які діють під егідою посольств іноземних держав», — зауважив він.

Також очільник МЗС Білорусі зазначив, що є ще принаймні три напрями, за якими будуть вжиті заходи у відповідь на санкції Євросоюзу, але відмовився їх розголошувати.