«Шкарлет — геть!»: під Офісом президента десятки людей протестують проти призначення міністра освіти

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У понеділок, 21 грудня, у центрі Києва біля Офісу президента десятки людей вийшли на акцію протесту проти новопризначеного міністра освіти Сергія Шкарлета і вимагають звільнити його.

Про це повідомляється на сторінці заходу «Стоп Шкарлет — не дамо вбити освіту!» у Facebook.

Зокрема, люди скандують: «Шкарлет — чорт!», «Шкарлет — геть!»

До акції долучилися студенти, громадські активісти та вчені. Учасники протесту називають Шкарлета «негідним і нездатним» очолювати міністерство через низку причин.

«Був відданим членом Партії регіонів, після Революції перебіг до Блоку Петра Порошенка; за університетські кошти купив собі автомобіль за $60 тисяч; свою монографію «зліпив» із текстів чужого авторства; радо отримував нагороди від [колишнього міністра освіти Дмитра] Табачника; виступає за «переосмислення» ЗНО — фактично за його можливе скасування; персона настільки токсична, що його кандидатуру не підтримав профільний комітет ВР», — наголошують активісти.

Також Шкарлета звинуватили у провалі підготовки до навчального року.

Зазначимо, акції проти призначення Шкарлета відбулися в інших містах України.

У політичній партії «Голос» заявили, що вже готують подання до Конституційного суду через призначення Шкарлета міністром освіти.

«У нас є всі підстави для того, щоби стверджувати, що це рішення було незаконним», — заявила народна депутатка «Голосу» Інна Совсун на акції під Офісом президента.