Біткоїн оновив історичний максимум — його вартість вперше перевищила $24 тисячі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Вартість біткоїна встановила новий історичний рекорд, вперше перевищивши показник у $24 тисячі. На піку ціна піднімалася до $24,228. Про це свідчать дані американської біржі криптовалют Coindesk.

Криптовалюта за добу подорожчала на понад два відсотки. Перед цим, 16 грудня, її ціна вперше перевищила рекордні $20 тисяч.

На початку 2019 року за один біткоїн пропонували менше $5 тисяч, але вже влітку його вартість перевалила за $10 тисяч і після чергового падіння на початку 2020 року почала впевнено зростати.

  • Після новин про успішні випробування вакцин від коронавірусу пожвавилися фондові ринки світу, а за ними підстрибнув і курс біткоїна — криптовалюти, яка з початку цього року зросла в ціні майже вдвічі.
  • Верховна Рада 230 голосами депутатів прийняла за основу законопроєкт про віртуальні активи, який покликаний легалізувати криптовалюту в Україні. Документ визначає правовий статус віртуальних активів і встановлює державний контроль на ринку криптовалюти. Також він визначає класифікацію і права власності.