Курс біткоїна сягнув $18 тисяч і наблизився до найвищого історичного показника

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Курс біткоїна сягнув $18 тисяч і наблизився до найвищого історичного показника

Andre Francois / Unsplash

Після багатообіцяльних новин про успішні випробування вакцин від коронавірусу надзвичайно пожвавились фондові ринки світу, а за ними підстрибнув і курс біткоїна — криптовалюти, яка з початку цього року зросла в ціні майже вдвічі й сягнула позначки у $18 тис.

Про це повідомляє Bloomberg.

Біткоїн знову повертається до рекордного максимуму — вперше з грудня 2017 року, коли його вартість сягала майже $20 тис. Сьогодні його курс підстрибнув на 4,8% і склав $18,48 тис.

На це звернули увагу на Волл-стріт — найбільші гедж-фонди та знаменитості воліють повернулися до спекуляцій на шаленому рості біткоїна, ціна якого збільшилась удвічі з початку року, зазначає видання.

У 2020 році біткоїн взяли в оборот мейнстрімні фінансові гравці, зокрема влітку одна з найбільших холдингових компаній світу Fidelity Investments запустила фонд для цієї криптовалюти. Окремі фінансисти почали конвертувати біткоїн попри ймовірну інфляцію.

Поза межами криптовалютного світу інвестори беруть паузу після рекордних показників акцій на фондових ринках, викликаних новинами про успішне тестування вакцин. Проте до готовності й розповсюдження вакцин ще далеко, а випадки коронавірусу в США та Європі частішають, що робить ринкові успіхи крихкими.

  • Протягом останніх місяців пандемії коронавірусу дещо змінилися вподобання інвесторів, які не довіряють офіційній валюті та шукають альтернативні активи. За цей час багато грошей вклали в золото, яке подолало історичну позначку ціни, а також у біткоїн, чий курс теж помітно виріс.
  • Автор серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг написала у Twitter, що нічого не розуміє в біткоїнах, і попросила розповісти їй про них. У коментарях зʼявився мільярдер і винахідник Ілон Маск і пояснив письменниці переваги цієї криптовалюти.