Біткоїн зріс до 20 тисяч доларів. Це рекордна вартість одиниці криптовалюти

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Біткоїн зріс до 20 тисяч доларів. Це рекордна вартість одиниці криптовалюти

QuoteInspector.com / Flickr

Вартість біткоїна зросла до $20 тисяч після обвалу криптовалюти наприкінці 2017 року та її поступового відновлення в цьому році. Востаннє до цієї круглої позначки біткоїн підбирався в листопаді та, нарешті, перевищив її у грудні.

Про це повідомляє Mashable.

Зростання вартості біткоїна має велике значення для прихильників цієї криптовалюти. Ця криптовалюта зростала та падала в ціні протягом усіх 12 років свого існування та довела, що не схожа на чергову фінансову «бульбашку».

Щоразу біткоїн долає нові вершини вартості. Після стабільного коливання з 2014 року він нарешті підстрибнув до понад $2 тисяч у 2017, а до кінця року майже наблизився до $20 тисяч, після чого за короткий час обвалився до $7 тисяч. За цей час пророкували як падіння до нуля, так і стрибок до $300 тисяч і вище.

На початку 2019 року за один біткоїн пропонували менше $5 тисяч, але вже влітку його вартість перевалила за $10 тисяч і після чергового падіння на початку 2020 року почала впевнено зростати.

У пандемічний рік на біткоїн звернули увагу великі фінансові гравці, а одна з найбільших холдингових компаній світу — Fidelity Investments — запустила фонд для цієї криптовалюти. У 2020 році особливу увагу біткоїну приділили молоді фінансисти, тоді як старші вкладалися в золото.

Хоча біткоїн залишається нестабільним і ризиковим віртуальним активом, залишається все менше аргументів за те, щоб його ігнорувати. Інші криптовалюти теж впевнено зростають, зокрема Ethereum піднявся до $600 за одиницю. Станом на сьогодні капіталізація ринку криптовалют становить $600 мільярдів.

  • Після новин про успішні випробування вакцин від коронавірусу пожвавилися фондові ринки світу, а за ними підстрибнув і курс біткоїна — криптовалюти, яка з початку цього року зросла в ціні майже вдвічі й сягнула позначки у $18 тисяч.
  • Верховна Рада 230 голосами депутатів прийняла за основу законопроєкт про віртуальні активи, який покликаний легалізувати криптовалюту в Україні. Документ визначає правовий статус віртуальних активів і встановлює державний контроль на ринку криптовалюти. Також він визначає класифікацію і права власності.