Курс біткоїна побив рекорд 2017 року і перевищив $19,8 тисячі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Курс біткоїна оновив історичний максимум, встановлений у грудні 2017 року.

За даними найбільшої за обсягами торгів криптобіржі Binance, 30 листопада вартість біткоїна сягнула $19 864, пише Reuters.

Як зазначає агентство, за останній рік на тлі загального інтересу до активів, які є стійкими до інфляції, а також очікувань людей, що криптовалюта стане загальноприйнятим платіжним засобом, біткоїн зріс на 170%.

Попереднє рекордне значення було зафіксоване 18 грудня 2017 року, тоді 1 біткоїн коштував 19 783 долари 21 цент.

  • Після злету криптовалюта почала стрімко дешевшати і вже у червні 2018 року біткоїн коштував трохи більше $6 тисяч, на початку 2019 року курс опустився до $3,5 тис.
  • Протягом останніх місяців пандемії коронавірусу дещо змінилися вподобання інвесторів, які не довіряють офіційній валюті та шукають альтернативні активи. За цей час багато грошей вклали в золото, яке подолало історичну позначку ціни, а також у біткоїн, чий курс теж помітно виріс.
  • Автор серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг написала у Twitter, що нічого не розуміє в біткоїнах, і попросила розповісти їй про них. У коментарях зʼявився мільярдер і винахідник Ілон Маск і пояснив письменниці переваги цієї криптовалюти.