У світі від коронавірусу вакцинувалися вже понад мільйон людей. Найбільше — у Росії та Китаю

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У світі від коронавірусу вакцинувалися вже понад мільйон людей. Найбільше — у Росії та Китаю

Bicanski / Pixino

В усьому світі від коронавірусу вже вакцинувалися трохи більше 1,1 мільйона людей. Наразі масову вакцинацію почали чотири країни світу.

Про це пише Bloomberg.

Найбільше провакцинували своїх жителів Китай та Росія — 650 тисяч та 320 тисяч відповідно. Вони розпочали вакцинацію ще влітку 2020 року власними вакцинами, які зареєстрували до завершення всіх досліджень.

Водночас Велика Британія та США офіційно зареєстрували вакцини лише в грудні і розпочали вакцинацію. У Британії вакцинувалися 137 тисяч громадян, а у США — 49 тисяч.

Серед тих, хто отримав уже вакцину у США, опинився і віцепрезидент Майк Пенс. Він разом із дружиною отримували щеплення у прямому ефірі.

  • Видання Bloomberg відстежило договори про постачання девʼяти найперспективніших вакцин по всьому світу і встановило, що усього замовили 7,95 млрд доз, чого вистачить для щеплення половини населення світу. При цьому поширення вакцин вкрай нерівномірне — багаті країни бронюють набагато більше доз, ніж потрібно, в той час, як біднішим — в тому числі і Україні — може найближчим часом не вистачити.
  • 14 грудня у США стартувала вакцинація. Першу дозу вакцини від Pfizer і BioNTech ввели медсестрі з Нью-Йорка. США утримують першість за кількістю інфікованих і померлих за час пандемії. Коронавірус убив більше американців, ніж Друга світова війна.