Іспанія почне вакцинацію населення від коронавірусу 27 грудня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Іспанія почне вакцинацію населення від коронавірусу 27 грудня

health.mil

Іспанія почне вакцинувати населення від коронавірусу 27 грудня.

Про це повідомляє Reuters.

За день до цього в країну повинні прибути перші дози вакцини виробництва компаній Pfizer і BioNTech. Міністр охорони здоровʼя Сальвадор Ілла заявив, що Іспанія отримає «значну» кількість доз вакцини під час першої поставки, але не зміг назвати точну кількість.

Разом з тим іспанські регіони Каталонія та Валенсія на тлі зростання кількості заражень оголосили про посилення обмежень на період свят. Як пише El Pais, Валенсія першою в країні закриє в’їзд та виїзд з регіону. До 15 січня в’їхати у Валенсію зможуть лише люди, які постійно проживають у регіоні, та ті, хто має для цього поважну причину, як-от робота.

Уряд Каталонії анонсував нові обмеження з 21 грудня до 11 січня. На відміну від Валенсії, регіон не заборонятиме в’їзд і виїзд з регіону для тих, хто їде у гості до рідних та близьких на свята.

При цьому зібрання групами більше 6 людей заборонені, окрім днів, коли святкуватимуть Різдво та Новий рік. Тоді будуть дозволені святкування компаніями до 10 людей із не більш ніж двох різних домогосподарств. Також запроваджуються обмеження на роботу ресторанів.

  • Видання Bloomberg відстежило договори про постачання девʼяти найперспективніших вакцин по всьому світу і встановило, що усього замовили 7,95 млрд доз, чого вистачить для щеплення половини населення світу. При цьому поширення вакцин вкрай нерівномірне — багаті країни бронюють набагато більше доз, ніж потрібно, в той час, як біднішим — в тому числі і Україні — може найближчим часом не вистачити.