У МЗС Німеччини сумніваються, що Росія справді планує розслідувати отруєння Навального

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У МЗС Німеччини сумніваються, що Росія справді планує розслідувати отруєння Навального

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що його країна сумнівається у намірах Росії розслідувати отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це пише Deutsche Welle.

За його словами, останніми місяцями Росія лише робила вигляд якоїсь роботи у справі Навального. Тому санкції, які були запроваджені проти РФ через це, були правильними.

«У Росії було достатньо можливостей допомогти в проясненні цієї справи, але цього так і не сталося. У нас серйозні сумніви в бажанні Росії сприяти в розслідуванні отруєння Навального», — заявив Маас.

Нагадаємо, що 15 грудня група міжнародних розслідувачів встановила 8 співробітників ФСБ, які безпосередньо причетні до отруєння Навального. За політиком стежили з 2017 року. Убити його намагалися двічі. У липні 2020 року він разом з дружиною Юлією був у відпустці в Калінінграді, тоді їй стало зле — це вважається першим невдалим замахом на політика. Другий стався в Томську. Імовірно, «Новачок» йому нанесли на спідню білизну, яку він здав до хімчистки готелю. Речі принесли назад, поки Навальний купався в річці.