«У них чітка вказівка закрити мене в СІЗО». Стерненко отримав клопотання прокуратури про тримання під вартою

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«У них чітка вказівка закрити мене в СІЗО». Стерненко отримав клопотання прокуратури про тримання під вартою

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Активіст Сергій Стерненко заявив, що прокуратура наполягає взяти його під варту.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Щойно отримав на електронку від прокурорів клопотання про обрання мені запобіжного заходу у вигляді... тримання під вартою», — написав він.

Також Стерненко зазначив, що домашній арешт у нього закінчився майже 3 тижні тому.

«Я нікуди не втік, веду публічний спосіб життя, приїздив навіть на одне засідання, яке не відбулось... У них чітка вказівка закрити мене до СІЗО», — додав активіст.

За його словами, взяти під варту його збираються у справі про напад на нього.

«Засідання буде вже завтра, 18.12, в Приморському суді о 12:00», — додав Стерненко та оприлюднив у коментарях фото документа.

  • Стерненка звинувачують в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та в носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 КК України). Ідеться про епізод 25 травня 2018 року в Одесі — тоді на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Він повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу Стерненко звинувачує мера Геннадія Труханова.
  • 25 червня активіст повідомив, що СБУ закінчила розслідувати справу. Суд відправив Стерненка під нічний домашній арешт.
  • 2 вересня відбулося підготовче засідання в Одесі. На Стерненка спробували напасти двоє чоловіків і облити його невідомою речовиною, імовірно, водою. Поліція склала адмінпротокол.