Суд дав активісту Стерненку нічний домашній арешт. Прокуратура просила відправити його до СІЗО

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Приморський районний суд Одеси не став відправляти активіста Сергія Стерненка до СІЗО, як того просила прокуратура. Стерненка залишили під нічним домашнім арештом.

«Обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Заборонити залишати місце проживання в період з 21:00 до 06:00», — зачитав рішення суддя. Колегія суддів відхилила клопотання прокуратури й уточнила, що повний текст рішення буде оприлюднено 2 жовтня. Стерненко відбуватиме домашній арешт за місцем проживання — у Києві.

Сам активіст повідомив, що наступне засідання суду призначене на 9 жовтня на 11:00.

  • Стерненка звинувачують в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та в носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 КК України). Ідеться про епізод 25 травня 2018 року в Одесі — тоді на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Він повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу Стерненко звинувачує мера Геннадія Труханова.
  • 25 червня активіст повідомив, що СБУ закінчила розслідувати справу. 6 серпня Стерненку змінили запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на нічний домашній арешт до 21 вересня.
  • 2 вересня відбулося підготовче засідання в Одесі. На Стерненка спробували напасти двоє чоловіків і облити його невідомою речовиною, імовірно, водою. Поліція склала адмінпротокол.
  • 17 вересня Нацрада призначила перевірку телеканалу NewsOne через заяви про Стерненка.