«Від агресивного сусіда не захистить»: очільник Державної прикордонної служби заявив, що жодна ділянка проєкту «Стіна» досі не готова

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Від агресивного сусіда не захистить»: очільник Державної прикордонної служби заявив, що жодна ділянка проєкту «Стіна» досі не готова

Кравченко Андрій / POOL / УНІАН

Очільник Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко заявив, що наразі жодна ділянка проєкту «Стіна» з облаштування українсько-російського кордону досі не готова.

Про це він розповів в інтерв’ю Інтерфаксу.

За словами Дейнеко, жодна стіна не зможе зупинити напад агресивного сусіда.

«Немає такої стіни, яка би захистила територію України від такого агресивного сусіда. Такою стіною є наші хлопці, воїни Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, які несуть службу в зоні проведення Операції обʼєднаних сил, які віддають життя за нашу державу. Іншої стіни немає. Жодна стіна — залізобетонна чи з колючого дроту «Єгоза» — не захистить від агресора», — пояснив він.

Таким чином, наразі йдеться лише про інженерне облаштування ділянок кордону, який має протяжність у 2 300 кілометрів. Дейнеко повідомив, що весь проєкт оцінили в 2,5 млрд гривень, а ДПСУ за весь час отримала 1,7 мільярда.

«І я не можу зараз сказати, що в нас є завершена з готовністю «під ключ» ділянка державного кордону хоча б в одній області. Роботи проводились і проводяться в межах Харківської, частково — Чернігівської, частково — Луганської області. У цьому році ми реалізували один шифр по Луганській області, в межах відділу прикордонної служби «Троїцьке», — зазначив очільник ДПСУ.