Німецькі спецслужби підтвердили правдивість розслідування про Навального. Пєсков скасував свій щоденний брифінг

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Німецькі спецслужби підтвердили правдивість розслідування про Навального. Пєсков скасував свій щоденний брифінг

Пресслужба президента російської федерації

Високопосадовець із служб безпеки Німеччини підтвердив точність деталей розслідування про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Німецька влада вже кілька місяців знала осіб, які причетні до отруєння.

Про це посадовець, який захотів зберегти анонімність, заявив у коментарі The New York Times.

«Розслідування охоплює все те, що ми знали», — заявив він. Чиновник додав, що невдовзі після евакуації Навального в Берлін співробітники ЦРУ і Секретної розвідувальної служби Британії повідомили їм про деталі отруєння — зокрема й про причетних до цього працівників ФСБ.

Розслідування опублікували вдень 14 грудня. Очікувалось, що 15 грудня речник президента Росії Дмитро Пєсков на своєму щоденному брифінгу відповість на запитання щодо отруєння Навального. Проте він вирішив скасувати пресконференцію 15 та 16 грудня — про це повідомив у Twitter московський кореспондент видання The Independent Олівер Керолл.

Нагадаємо, що група міжнародних розслідувачів встановила 8 співробітників ФСБ, які безпосередньо причетні до отруєння Навального. За політиком стежили з 2017 року. Вбити його намагалися двічі. У липні 2020 року він разом з дружиною Юлією був у відпустці у Калінінграді, тоді їй стало зле — це вважається першим невдалим замахом на політика. Другий був у Томську. Ймовірно, «Новачок» йому нанесли на спідню білизну, яку він здав до хімчистки готелю. Речі принесли назад, поки Навальний купався в річці.