Мінʼюст США розслідує звʼязки сина Байдена з українською компанією Burisma

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінʼюст США розслідує звʼязки сина Байдена з українською компанією Burisma

Paul Morigi / Getty Images for World Food Program USA

Міністерство юстиції США у рамках розслідування проти сина новообраного президента США Джо Байдена шукає інформацію про його зв’язки з українською компанією Burisma.

Про це повідомляє Associated Press.

«Повістка з Мін’юсту просить у Гантера Байдена надати інформацію про понад два десятки юридичних осіб, в тому числі українську газову компанію Burisma», — йдеться у матеріалі.

Зазначають, що масштаб повістки, виданої у вівторок, «демонструє широкий кут зору, під яким прокурори вивчають фінансові та міжнародні бізнесові починання молодшого Байдена».

«Незрозуміло, чи робота Гантера Байдена в українській компанії є центральною частиною федерального розслідування, чи прокурори лише шукають інформацію про джерела його доходів протягом останніх років», — пише агентство.

  • 10 грудня стало відомо, що проти сина новообраного президента США Джо Байдена ведеться розслідування щодо ухилення від сплати податків.
  • 14 жовтня газета New York Post опублікувала нібито листування Хантера Байдена з високопосадовцем української компанії Burisma Вадимом Пожарським. У ній ішлося, що Джо Байден, будучи віцепрезидентом США, у 2015 році завдяки синові зустрічався з Пожарським, хоча пізніше стверджував, що таких контактів у нього ніколи не було.
  • У той же день NYP опублікували другу порцію «компромату» на Гантера Байдена, в якому йдеться про його звʼязки з китайськими чиновниками, а також присутні його фотографії у стані наркотичного спʼяніння. За інформацією видання, матеріали знайшли на забутому в сервіс-центрі ноутбуці, який нібито належав Байдену-молодшому.
  • Видання TIME повідомляло, що у 2019 році матеріали з «компроматом» на сина Байдена намагалися продати в Україні за $5 мільйонів.