У США почали розслідування проти сина Байдена

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У США почали розслідування проти сина Байдена

Paul Morigi / Getty Images for World Food Program USA

Проти сина новообраного президента США Джо Байдена ведеться розслідування щодо ухилення від сплати податків.

Про це пише BBC.

Слідство веде Федеральна прокуратура штату Делавер. Хантер Байден в своїй заяві висловив упевненість, що «обʼєктивний аналіз» покаже, що він вів свої справи «законно і належним чином».

У заяві команди кажуть, що Хантер «подолав важкі випробування, включаючи жорстокі нападки останніми місяцями, тільки щоб стати сильнішим». Син Байдена додав, що дізнався про розслідування у вівторок. Він не став розкривати жодних подробиць.

  • 14 жовтня газета New York Post опублікувала нібито листування Хантера Байдена з високопосадовцем української компанії Burisma Вадимом Пожарським. У ній ішлося, що Джо Байден, будучи віцепрезидентом США, у 2015 році завдяки синові зустрічався з Пожарським, хоча пізніше стверджував, що таких контактів у нього ніколи не було.
  • У той же день NYP опублікували другу порцію «компромату» на Хантера Байдена, в якому йдеться про його звʼязки з китайськими чиновниками, а також присутні його фотографії у стані наркотичного спʼяніння. За інформацією видання, матеріали знайшли на забутому в сервіс-центрі ноутбуці, який нібито належав Байдену-молодшому.
  • Видання TIME повідомляло, що у 2019 році матеріали з «компроматом» на сина Байдена намагалися продати в Україні за $ 5 мільйонів.