Заступник глави ОП Татаров подає до суду на директора НАБУ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Заступник глави ОП Татаров подає до суду на директора НАБУ

Гонтар Володимир / УНІАН

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров вирішив подати до суду на директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це Татаров написав у Telegram.

Позов стосується захисту честі, гідності та ділової репутації. За його словами, Ситник неправдиво пов’язує його із корупційною справою «Укрбуду».

«Я наполягаю також на незалежній міжнародній або вітчизняній експертизі будь-яких електронних, відео або аудіо даних, нібито з моєю участю в незаконній діяльності і ще раз підкреслюю, що нікому не вдасться через фальсифікацію кримінальних справ вплинути на мої переконання і позицію на ввіреній мені ділянці роботи», — зазначив Татаров.

  • 2 грудня НАБУ заявило, що планувало повідомити про підозру третьому фігуранту справи експрезидента «Укрбуду» Максима Микитася — колишньому посадовцю цієї компанії. Але цьому, за даними відомства, завадила генпрокурор Ірина Венедіктова. Вона змінила прокурорів у справі, увівши до складу групи себе та в. о. глави САП Максима Грищука.
  • У НАБУ не називають прізвище нового ймовірного фігуранта справи. Але журналіст Бутусов повідомив із посиланням на власні джерела, що йдеться про нинішнього заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Водночас Микитась стверджує, що Татаров працював у компанії юристом. Сам Татаров заперечує свою причетність до справи і вважає, що оточення глави НАБУ «поширює чутки».
  • 4 грудня під ОП відбулася акція протесту, на якій вимагали звільнити Татарова. Він відреагував на це, заявивши про «зовнішнє управління».