Заступник глави Офісу президента Татаров повʼязав акцію під ОП із «зовнішнім управлінням»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Заступник глави Офісу президента Татаров повʼязав акцію під ОП із «зовнішнім управлінням»

Гонтар Володимир / УНІАН

Заступник глави Офісу президента Олег Татаров заявив, що на посаді продовжить просувати політику зменшення впливу сил, які намагаються організувати в країні «зовнішнє управління». Про це він заявив, реагуючи на акцію протесту з вимогою його відставки, яка відбулася напередодні під стінами ОП.

«Сьогодні [4 грудня] представники антиукраїнських сил організували біля Офісу пікет з вимогою моєї відставки. До тих пір, поки я працюю у владі, я буду продовжувати на всіх рівнях просувати політику зменшення впливу структур і організацій, що намагаються організувати в нашій країні зовнішнє управління», — написав він у Facebook.

Татаров заявив, що не боїться ні пікетів, ні «сфальсифікованих кримінальних справ». «Моя позиція незмінна — тільки українські інтереси і формування виключно національної та незалежної правоохоронної політики, без чиїхось підказок і зовнішніх вказівок», — сказав він.

В Офісі президента одразу вирішили пояснити слова Татарова. Радник глави ОП Михайло Подоляк у коментарі Інтерфакс-Україна наголосив, що той не мав на увазі взаємини з Міжнародним валютним фондом (МВФ) або Світовим банком.

«Татаров під терміном «зовнішні вказівки» мав на увазі не економічні відносини по лінії МВФ або Світового банку, а тільки рольові ігри наших навколополітичних бізнесменів, які й оплачують подібні компроматні кампанії, часто користуючись власною монополією на ЗМІ і залишаючись в тіні», — сказав Подоляк.

У пʼятницю, 4 грудня, під Офісом президента відбулася акція «Національного корпусу». Протестувальники вимагали звільнення генпрокурора Ірини Венедіктової, глави Офісу президента Андрія Єрмака та його заступника Олега Татарова.

  • 2 грудня НАБУ заявило, що планувало повідомити про підозру третьому фігуранту справи експрезидента «Укрбуду» Микитася — колишньому посадовцю цієї компанії. Але цьому, за даними відомства, перешкодила генпрокурор Ірина Венедіктова. Вона змінила прокурорів у справі, увівши до складу групи себе та в. о. глави САП Максима Грищука.
  • У НАБУ не називають прізвище нового ймовірного фігуранта справи. Але журналіст Бутусов повідомив із посиланням на власні джерела, що йдеться про нинішнього заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Водночас Микитась стверджує, що Татаров працював у компанії юристом.
  • Сам Татаров заперечує свою причетність до справи і вважає, що оточення глави НАБУ «поширює чутки».