Під Офісом Зеленського відбулась акція за відставку заступника голови ОП Татарова

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Під Офісом президента відбулась акція за відставку Олега Татарова — він заступник глави ОП Андрія Єрмака. Причиною для протесту стали заяви Татарова у 2014 році, коли він виправдовував політику влади та силовиків, які били й катували протестувальників.

Про це у Facebook повідомив колишній глава комітету ВР з боротьби з корупцією Єгор Соболєв.

«Зібралися під Офісом президента з вимогою очищення від корумпованих підлеглих. Починаючи з Олега Татарова», — зазначив він.

Люди скандували «Татарова за ґрати! Єрмака за ґрати!»

Попередня акція за відставку Татарова відбулась 4 грудня. Тоді її організував «Національний корпус». Активісти вимагали звільнення генпрокурора Ірини Венедіктової, глави Офісу президента Андрія Єрмака та його заступника Олега Татарова. Наступного дня Татаров повʼязав акцію під ОП із «зовнішнім управлінням».

Що ще відомом про Татарова? Під час Революції гідності Татаров працював у МВС під керівництвом Віталія Захарченка й виправдовував силовиків, коли ті били й катували протестувальників. Татаров також був адвокатом нардепа від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського, захищав колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова і називав Майдан державним переворотом.

Також нещодавно стало відомо, що Татаров фігурує у справі Микитася — про розкрадання 81 млн грн, які виділили на будівництво квартир для Нацгвардії. Проте сам він усе заперечує.

  • Президент Володимир Зеленський призначив Олега Татарова на посаду заступника голови ОП 5 серпня цього року. Під час Майдану Татаров працював на посаді начальника Головного слідчого управління МВС і переконував ЗМІ та дипломатів у тому, що мітингувальники стріляють самі в себе.
  • Радник глави ОП Михайло Подоляк заявив, що Татаров у МВС Захарченка був просто «клерком» і лише «озвучував» позицію відомства.