Радник глави ОП відповів на критику призначення Татарова. Каже, що той був просто «клерком» і лише «озвучував» позицію МВС Захарченка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Радник глави ОП відповів на критику призначення Татарова. Каже, що той був просто «клерком» і лише «озвучував» позицію МВС Захарченка

МВС України

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відповів на критику призначення заступником глави ОП Олега Татарова, який за часів Януковича працював у Міністерстві внутрішніх справ і виправдовував дії силовиків під час Революції гідності. Про це Подоляк розповів в інтервʼю «Бабелю».

Він наполягає, що Татаров у МВС «не формував політику», а був зобовʼязаний озвучувати позицію відомства.

«Він [Татаров] був главою управління, тобто клерком, який не формував політику. Це питання, до якого я підходжу педантично — є професійні компетенції у людини чи їх немає. Ми хочемо, щоб на ключових посадах були люди, які розуміють, що роблять, або просто лояльні до когось? […] Він був клерком і в рамках вертикалі був зобовʼязаний озвучувати те, що ви говорите. Це була позиція відомства. Усе, крапка», — заявив Подоляк.

Радник ОП, відповідаючи на запитання, чи не було злочином виконувати накази глави МВС Віталія Захарченка, коли силовики вбивали на Майдані людей, сказав, що за цими подіями потрібно проводити відкритий судовий процес.

  • Президент Володимир Зеленський призначив Олега Татарова на посаду заступника голови ОП 5 серпня цього року. Під час Майдану Татаров працював на посаді начальника Головного слідчого управління МВС і переконував ЗМІ та дипломатів у тому, що мітингувальники стріляють самі в себе.
  • Татаров також був адвокатом нардепа від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського, захищав колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.