Відпочинок за 350 тисяч та низка недобудованих квартир: що задекларував новопризначений заступник глави ОП Татаров

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Відпочинок за 350 тисяч та низка недобудованих квартир: що задекларував новопризначений заступник глави ОП Татаров

Гонтар Володимир / УНІАН

Новопризначений заступник керівника Офісу президента Олег Татаров подав декларацію за 2019 рік. У ній він вказав, що за минулий рік заробив понад 4 мільйони гривень доходів.

Відповідна декларація Татарова оприлюднена на сайті НАЗК.

Заступник Єрмака вказав, що має у власності дві земельні ділянки у Київській області, а також квартиру у Києві площею 128 квадратних метрів. Ще одна квартира записана на сина та доньку Татарова. Також він з дружиною має по два машиномісця, хоча автомобіль подружжя Татарових задекларувало лише один — Mercedes-Benz GLS 350 2017 року.

Татаров записав у декларацію і 4 недобудовані квартири у Києві — вони належать йому за договором про участь у Фонді фінансування будівництва (ФФБ). Це означає, що він інвестував у будівництво і отримає квартири після його завершення.

Що стосується доходів за минулий рік, то Татаров вказав 4,4 мільйона гривень доходів від заняття підприємницькою діяльністю. Окрім цього він заробив 100 тисяч гривень за викладання в Національній академії внутрішніх справ, 62 тисячі — за роботу в Укрбуді, 126 тисяч — за роботу в адвокатському об’єднанні «Креденс», третина капіталу якого належить Татарову.

Також він задекларував понад 3 мільйони доходів разом із дружиною за розірвання договору про участь у ФФБ від компанії «Житло-Капітал». Ця компанія є фондом вкладників збанкрутілого Укрбуду і управителем його об’єктів. У лютому 2020 року ДБР повідомило, що розслідує виведення з цієї компанії понад 180 мільйонів гривень на рахунки фізичних осіб.

Татаров вказав і доходи дружини за рік у майже 5 мільйонів гривень. Загалом подружжя за 2019 рік заробило майже 15 мільйонів гривень. Також минулого року вони витратили по 300 тисяч на придбання нерухомого майна і ще 350 тисяч — на відпочинок.

Свої заощадження подружжя Татарових тримає в OTП Банку — 250 тисяч євро, а також у готівці — 400 тисяч доларів та 950 тисяч гривень.

  • Президент Володимир Зеленський 5 серпня призначив на посаду заступника голови ОП Олега Татарова, який за Януковича працював у МВС та виправдовував дії міліції на Майдані.
  • Під час Майдану Татаров працював на посаді начальника Головного слідчого управління МВС і переконував ЗМІ та дипломатів у тому, що мітингувальники стріляють самі в себе.
  • Після Революції гідності Татаров працював адвокатом і захищав таких осіб як-от гендиректор «Укрбуд Девелопменту» Олег Майборода, колишній голова апеляційного суду Криму Валерій Чорнобук, який перейшов на бік Росії під час окупації, а також нардеп і колишній «регіонал» Вадим Новинський.