Експрокурор у справах Майдану Горбатюк: Заступника глави ОП Татарова мали притягнути до дисциплінарної відповідальності

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Експрокурор у справах Майдану Горбатюк: Заступника глави ОП Татарова мали притягнути до дисциплінарної відповідальності

МВС України

Заступника глави Офісу президента Олега Татарова, який за Януковича працював у МВС і виправдовував дії міліції на Майдані, мали притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Про це заявив колишній глава слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк, йдеться в тексті «Бабеля» про Татарова.

За словами Горбатюка, під час розслідувань справ Майдану Татарова допитували як свідка. «До підозри [Татарову] справа не дійшла — формально жодних незаконних документів він не підписував», — розповів колишній прокурор.

Також Горбатюк переконаний, що Татарова як заступника начальника Головного слідчого управління МВС потрібно було притягти до дисциплінарної відповідальності, адже він і його підлеглі не розслідували справи проти колег, які фальсифікували звинувачення проти учасників Майдану.

  • Президент Володимир Зеленський 5 серпня призначив на посаду заступника голови ОП Олега Татарова, який за Януковича працював у МВС і виправдовував дії міліції на Майдані. Під час Майдану Татаров працював на посаді начальника Головного слідчого управління МВС і переконував ЗМІ та дипломатів у тому, що мітингувальники стріляють самі в себе.
  • Татаров також був адвокатом нардепа від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського, захищав колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.