Зеленський просить Раду поки не розглядати його законопроєкт про розпуск суддів КСУ, а дочекатися висновків Венеціанської комісії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський просить Раду поки не розглядати його законопроєкт про розпуск суддів КСУ, а дочекатися висновків Венеціанської комісії

Гонтар Володимир / УНІАН

Президент Володимир Зеленський просить парламент поки не розглядати його законопроєкт про звільнення всього чинного складу Конституційного суду, а дочекатися висновків Венеціанської комісії. Їх очікують отримати вже наприкінці цього тижня. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

При цьому в ОП наголосили, що президентський законопроєкт спрямований тільки на те, щоб відновити довіру українців до конституційного судочинства. У Зеленського нагадали, що в парламенті зареєстровано понад десять законодавчих ініціатив для усунення конституційної кризи.

«Не може йтися про те, що достатньо ухвалити один якійсь закон, щоб відновити повноцінну роботу антикорупційної інфраструктури, зокрема й електронного декларування, і щоб відновити довіру до діяльності КСУ», — зазначили у президента.

Нагадаємо, раніше глава Венеціанської комісії Джанні Букіккіо направив спікеру Верховної Ради листа, де заявив, що не підтримує законопроєкт Зеленського. Він застеріг, що це буде «грубим порушенням Конституції та фундаментального принципу розподілу влади». Але згодом у комісії заявили, що цей лист не є її офіційною позицією. Водночас Зеленський запевнив Букіккіо, що швидко знайде вихід з конституційної кризи.