Офіс генпрокурора відкрив провадження стосовно нардепа Дубінського щодо ймовірної держзради

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Офіс генпрокурора відкрив провадження стосовно нардепа Дубінського щодо ймовірної держзради

Олександр Кузьмін / «Бабель»

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження стосовно народного депутата з фракції «Слуга народу» Олександра Дубінського за статтею «державна зрада». Справу порушили на виконання рішення Печерського райсуду Києва.

Про це повідомив «Центр протидії корупції», який і звертався до суду зі скаргою на бездіяльність Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, у жовтні ЦПК звернувся до генпрокурора із заявами про злочин нардепів Олександра Дубінського та Андрія Деркача. За даними організації, нардепи під час спільної пресконференції «безпідставно заявили» про необхідність розслідування нібито корупції тоді ще кандидата, а нині обраного президента США Джо Байдена. Вони також ініціювали створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді. У ЦПК вважають, що такі дії можна розцінювати як державну зраду, зважаючи на стратегічні взаємини України і США.

У ЦПК додають, що суд також зобовʼязав Офіс генпрокурора відкрити стосовно Дубінського ще одне провадження — щодо ймовірного ухилення від сплати податків і відмивання коштів.

Сам Дубінський поки не відреагував на відкрите провадження, але рішення суду назвав «фейком». Офіс генпрокурора не порушив провадження щодо Деркача.

  • У жовтні адвокат Дубінського заявляла, що проти її підзахисного ведеться «спланована кампанія з дискредитації». За її словами, кампанію нібито фінансують організації, повʼязані з американським фінансистом та меценатом Джорджем Соросом й українським олігархом Віктором Пінчуком.