Французький міністр заявив про свою гомосексуальність. Він планує навідатися до польських «зон без ЛГБТ»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Французький міністр заявив про свою гомосексуальність. Він планує навідатися до польських «зон без ЛГБТ»

francediplomatie / Flickr

Французький Міністр у справах Європи Клемент Бон розповів про свою гомосексуальність та плани відвідати польські «зони без ЛГБТ» — муніципалітети, очолювані праворадикальними політиками.

Про це повідомляє Politico.

«Я гей, і не бачу проблеми говорити про це», — сказав Бон у інтерв’ю журналу Têtu, в ході якого пообіцяв надати підтримку ЛГБТ-спільнотам Польщі. За словами міністра, гомосексуальність не може бути перешкодою для набуття урядової посади.

Бон планує відвідати польські міста, оголошені керівництвами вільними від ЛГБТ, на початку наступного року. Муніципалітети через це втратили фінансування Євросоюзу, а праворадикальний уряд Польщі вирішив підтримати їх самостійно.

«Я б не хотів говорити людям, що борюся проти «зон без ЛГБТ», тому що я гей. Було б образою говорити, що я веду цю боротьбу за себе. Так чи інакше, як міністр у справах Європи я маю додаткову відповідальність. Я маю боротися за терпимість», — сказав Бон.

Урядовець також зазначив, що планує надати підтримку полякам, які виступають за права жінок на переривання вагітності.

  • У Польщі аборти дозволяли тільки у трьох випадках: через вроджені вади плода, загрозу для життя матері та вагітність внаслідок злочину. Наприкінці жовтня Конституційний трибунал заборонив переривати вагітність у першому випадку, а після кількох тижнів протестів його рішення скасували.
  • Президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що обіцяє у разі свого переобрання «заборонити пропаганду ЛГБТ-ідеології» у навчальних і державних установах.
  • Торік лідер керівної партії Польщі «Право та справедливість» Ярослав Качинський закликав протистояти гей-прайдам. Партія змальовує представників ЛГБТ як прихильників небезпечної західної ідеї, що підриває традиційні католицькі цінності. У жовтні цього року глава католицької церкви Папа Римський Франциск виступив на підтримку гомосексуальних шлюбів. За його словами, гомосексуали мають право на свої сім’ї та щастя.