Качинський закликав протистояти «мандрівному театру» гей-прайдів у Польщі

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Лідер керівної партії Польщі «Право та справедливість» (PiS) Ярослав Качинський напередодні виборів закликав протистояти гей-прайдам, пише Reuters.

Партія «Право та справедливість» (PiS) використовувала права ЛГБТ як ключовий пункт передвиборчої кампанії, змальовуючи представників спільноти як прихильників небезпечної західної ідеї, що підриває традиційні католицькі цінності.

«...цей мандрівний театр, який зʼявляється в різних містах, він провокує нас, а потім кричить: «ми — ті, кому завдали шкоди», цей театр треба викрити та відкинути», — заявив лідер PiS Ярослав Качинський під час партійної кампанії у містечку Стальова Воля.

Для «врегулювання цих питань» треба застосувати закон, додав він.

Качинський також сказав, що він вдячний польському архієпископу, який цього місяця заявив, що Польща опинилася під облогою «веселкової чуми» гей-правозахисників, та порівняв їх із колишніми комуністичними лідерами Польщі.

Політичні аналітики вважають, що критика прав ЛГБТ з боку PiS може бути стратегією згуртування консервативних виборців. «Право та Справедливість» очолює рейтинги передвиборчих опитувань.

Римо-католицька Польща готується до парламентських виборів, що пройдуть 13 жовтня.