У Берліні влаштували масштабний парад ЛГБТ

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
У Берліні влаштували масштабний парад ЛГБТ

Carsten Koall / Getty Images

У Берліні тисячі людей вийшли на парад проти дискримінації спільноти лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інших меншин (ЛГБТІ) у рамках святкування Christopher Street Day (CSD).

Про це повідомляють агенція dpa та DW.

В яскравому марші, який пройшов від вулиці Курфюрстендамм до Бранденбурзьких воріт, взяли участь близько 150 тисяч людей.

Цьогорічний захід відбувся під девізом «Стоунволлу — 50: кожне повстання починається з твого голосу». Учасники ходи тримали плакати з гаслами «Ні — сексу з нацистами» та «Відправ патріархат у пекло», кидали конфеті та розмахували веселковими прапорами.

Завершилося святкування танцями і концертом біля Бранденбурзьких воріт, на якому виступила Мелані Сі з гурту Spice Girls зі своєю групою.

Під час маршу в Берліні згадували також події 50-річної давнини у гейбарі «Стоунволл-інн» у Нью-Йорку. Порядок під час акції забезпечували близько 800 правоохоронців.

Christopher Street Day відзначили у Берліні вже 41-й раз. Минулого року в демонстрації у німецькій столиці взяли участь близько 600 тисяч людей.