У світі продовжують знаходити загадкові моноліти. Людей, які претендують на авторство, також більшає

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Через кілька днів після того, як артгрупа The Most Famous Artist взяла відповідальність за встановлення металевого моноліту в пустелі штату Юта, інші люди зізналися, що встановили такий самий моноліт на горі в Каліфорнії. Тим часом з’явилося ще кілька нових.

Як повідомляє The New York Times, сріблясту трикутну споруду заввишки близько чотирьох метрів на горі біля міста Атаскадеро встановив любитель наукової фантастики та зокрема культової стрічки «Космічна одіссея 2001 року» Вейд МакКензі разом із друзями.

Чоловікам сподобалась концепція моноліту в пустелі Юти, а також раптова поява схожої споруди в горах Румунії. Вони вирішили, чому б не створити ще один моноліт, і вчотирьох установили його на горі біля міста.

«Нам всім близько 50 років, і це довело, що ми в хорошій формі, бо відносно швидко змогли принести 90-кілограмову штукенцію на гору», — сказав МакКензі.

@Atownreporter / Twitter

Пізніше їхній витвір знищила група людей з вигуками «Христос — король!» і встановила на його місці дерев’яний хрест. Як зазначає The San Luis Obispo Tribune, ці люди мають відношення до праворадикальних груп.

Мер Атаскадеро сказав, що інсталяцію слід повернути назад на гору, і чоловіки зробили нову — цього разу конструкцію заповнили бетоном і добряче закопали її в землю.

Ще один моноліт знайшли у каліфорнійському лісі Лос Падрес, повідомляє The Tribune. Ця споруда мала на вершині червоний напис «Увага» та зображення літаючої тарілки, яка захоплює фігуру людини.

Наступний знайшли у Нідерландах, у лісі біля ставка. За повідомленням NU, ніхто не знає, звідки він взявся, але люди не вбачають у ньому проблеми.

@BrianRoemmele / Twitter

Моноліт також знайшли у Великій Британії — як пише BBC, дзеркальна споруда зведена на пляжі острова Вайт на південному узбережжі. Коли його зображення вперше виклали в мережі, користувачі вирішили, що це фейк, проте згодом споруду сфотографували і з інших ракурсів.

@super_claude / Twitter

Далі кількість повідомлень про нові моноліти почала зашкалювати. Більшість із них — іронічні. Деякі зображення пародіюють перші моноліти, знайдені в США.