Разумков підписав закон про відновлення покарання за брехню в декларації. Документ передали Зеленському

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Разумков підписав закон про відновлення покарання за брехню в декларації. Документ передали Зеленському

Кримський Андрій / УНІАН

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон, який передбачає покарання за брехню в декларації у вигляді штрафу, громадських робіт або обмеження волі.

Про це повідомляється у Twitter Верховної Ради.

Четвертого грудня Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 4460-д. Він поновлює кримінальну відповідальність за умисне декларування недостовірних відомостей та умисне неподання декларації.

Обмежити волю посадовця можуть лише у випадку, якщо він не задекларував умисно майна на суму від 9 мільйонів гривень. Під час обмеження волі «корупціонер» перебуватиме не в тюрмі, а у виправному центрі. Там він зможе вільно користуватися телефоном, інтернетом і залишати центр з дозволу його керівництва.

У НАЗК наголошують, що позбавляти волі треба за неправду в декларації на суму понад 1 мільйон гривень. Глава Ради Дмитро Разумков пообіцяв підписати законопроєкт 7 грудня, щоб його встигли опублікувати до Нового року. Цей проєкт був компромісним варіантом між тим, що пропонував президент Володимир Зеленський, і варіантом депутатів.

  • Раніше голова НАЗК Олександр Новіков надіслав президенту Володимиру Зеленському лист із проханням накласти вето на законопроєкт № 4460.