У Росії відреагували на пропозицію Кравчука відʼєднати її від міжнародної платіжної системи SWIFT

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Росії відреагували на пропозицію Кравчука відʼєднати її від міжнародної платіжної системи SWIFT

Michael Parulava / Unsplash

У Росії назвали «провокацією» пропозицію глави української делегації у ТКГ Леоніда Кравчука відʼєднати її від платіжної системи SWIFT, якщо не буде зрушень у переговорах про Донбас.

Про це заступник голови комітету з міжнародних справ Держдуми Олексій Чепа заявив у коментарі Russia Today.

«Я оцінюю це як провокацію і думаю, що цю провокацію не підтримають на Заході, тому що це позначиться на економіці самого Заходу, а також на втраті довіри до банківської системи. [...] Ми готувалися до цього і чекали, що це може бути можливо, тому був створений «Мир» [російська багатонаціональна платіжна система]», — заявив Чепа.

Окрім цього, він назвав «дурною» ідею карати Росію за ситуацію в Україні.

«Це повна дурість. Київ нічого серйозного не робить, щоб вирішувати цей внутрішній конфлікт в Україні», — додав Чепа.

Раніше Кравчук заявляв, що якщо до кінця року не буде зрушення в переговорах про Донбас, то початок нового року буде початком нових видів тиску на агресора.

«Це можуть бути санкції, які мають назву «міжнародна платіжна система». Ми будемо цього просити і вимагати», — пояснив глава української делегації в ТКГ.

  • Глава української делегації у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Леонід Кравчук повідомив, що Україна передала список з 11 осіб для обміну полоненими до кінця року.
  • Радник української делегації у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Олексій Арестович заявив, що політичні радники вже ведуть практичну роботу з підготовки саміту «нормандської четвірки» у 2020 році. Він додав, що на засіданні ТКГ українська делегація запропонувала провести обмін полоненими до 24 грудня.