Кравчук пригрозив Росії відʼєднанням від платіжної системи, якщо не буде зрушень у переговорах про Донбас

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Кравчук пригрозив Росії відʼєднанням від платіжної системи, якщо не буде зрушень у переговорах про Донбас

Марків Михайло / УНІАН

Україна запропонує посилити санкції проти РФ, відʼєднавши її від міжнародної платіжної системи, якщо в переговорному процесі про врегулювання ситуації на Донбасі не буде зрушень до кінця року.

Про це заявив голова української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Якщо до кінця року [...] цього не відбудеться [зрушення в переговорах стосовно Донбасу], то, я думаю, початок нового року буде початком нового стандарту нашого розуміння ситуації, наших пошуків нових впливів і наших пропозицій щодо тиску на агресора... Це можуть бути санкції, які мають назву «міжнародна платіжна система». Ми будемо цього просити і вимагати», — розповів він.

Також Кравчук наголосив, що Україна сподівається вирішити ситуацію дипломатичним шляхом, оскільки «війна не входить у філософію демократичної України».

«Якщо Росія не хоче домовитися в дипломатичний, політичний спосіб, ми маємо зробити все, щоб її змусили зупинити агресію і відновити територіальну цілісність України через тиск світової спільноти та України. А форми тиску ми знайдемо», — додав голова української делегації у ТКГ.

  • Глава української делегації у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Леонід Кравчук повідомив, що Україна передала список з 11 осіб для обміну полоненими до кінця року.
  • Радник української делегації у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Олексій Арестович заявив, що політичні радники вже ведуть практичну роботу з підготовки саміту «нормандської четвірки» у 2020 році. Він додав, що на засіданні ТКГ українська делегація запропонувала провести обмін полоненими до 24 грудня.