Радник у ТКГ Арестович: До «нормандського» саміту йде практична підготовка, а до кінця грудня хочуть обміняти полонених

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що політичні радники вже ведуть практичну роботу з підготовки саміту «нормандської четвірки» в 2020 році.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «НАШ».

«Політичні радники, наскільки мені відомо (хоча це не моя парафія, але мені це відомо), домовляються про організацію саме такої зустрічі. Там йде практична робота», — сказав Арестович.

Він додав, що на засіданні ТКГ українська делегація запропонувала провести до 24 грудня обмін полоненими. За словами Арестовича, «нормандський» саміт Україні в цьому році потрібен для підбиття підсумків торішніх домовленостей і для нових рішень на вищому рівні для врегулювання ситуації на Донбасі.

  • 5 листопада українська делегація у Тристоронній контактній групі оприлюднила «План спільних кроків», який Україна підготувала для ТКГ. План має на меті припинити війну на Донбасі.
  • Голова української делегації Кравчук, зокрема, заявив про наміри на початку 2021 року завершити на Донбасі війну, аби 31 березня 2021 року провести там місцеві вибори. Одним із ключових моментів для цього є повернення кордону з Росією під контроль України. Також він наголосив, що Україна в рамках Закону про особливий статус Донбасу буде пропонувати створити вільну економічну зону на Донбасі.
  • В інтервʼю російському інформагентству Кравчук сказав, що Мінські угоди потрібно міняти.