Австрія дозволить кататися в горах на лижах, у Німеччині карантинні обмеження продовжили до січня, в Італії заборонили їздити країною

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Австрія з понеділка, 7 грудня, почне поступово послаблювати суворі обмеження, введені через зростання кількості хворих на коронавірус.

Про це заявив канцлер Себастьян Курц, пише Reuters.

«Ефективність локдауну заклала основу для того, що ми можемо, хоча й обережно, почати відкриття», — сказав він.

Зазначимо, з понеділка відкриються магазини, музеї та бібліотеки, салони краси і перукарні, а школи повернуться до очного навчання. Водночас різдвяні ярмарки залишаться під забороною.

Із 24 грудня в Австрії дозволять займатися деякими видами спорту на відкритому повітрі, такими як катання на лижах. Проте ресторани, готелі та місця для розміщення туристів будуть закриті до 7 січня.

«У перспективі ми повернемося до нормального життя влітку, але до цього часу ще шість місяців. Перші кроки можливі тільки з обмеженнями і тестами. Майбутнє Різдво буде відрізнятися від того, до якого ми звикли, але воно має бути гідним», — додав Курц.

Тим часом у Німеччині частковий локдаун, який передбачає закриття ресторанів, музеїв, театрів тощо, продовжать до 10 січня.

Про це заявила канцлер Ангела Меркель після наради з премʼєр-міністрами федеральних земель, повідомляє Deutsche Welle.

«Загалом ситуація залишатиметься такою ж, якою вона є зараз», — наголосила вона.

З 1 грудня в Німеччині зустрічатися можуть не більше пʼяти осіб з двох домогосподарств, з 23 грудня до 1 січня на сімейних святах можуть бути присутніми до 10 осіб без урахування дітей до 14 років.

В Італії з 21 грудня до 6 січня забороняється будь-яке пересування в межах країни між територіями різних областей або автономних провінцій, а 25 і 26 грудня та 1 січня також забороняється будь-яке пересування між муніципалітетами, за винятком переміщень у разі необхідності, зокрема, на роботу, навчання чи за станом здоров’я, повідомляє Corriere Della Sera.

Країна нині поділена на три зони ризику: у «червоних» італійці повинні намагатися якомога більше залишатися вдома, мешканцям «жовтих» дозволили виїжджати до інших регіонів у цій же зоні ризику з 4 до 20 грудня. Ті, хто живуть у «помаранчевій», не зможуть виїхати за межі свого муніципалітету.